Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 17 mars 2009

Träningstävling i agility

Ridhusträningen i söndags var planerad som träningstävling. Banan vi byggde var ungefär klass tvånivå och kunde lätt göras om till en något enklare bana genom att bara flytta ett hinder. Vi körde alltså två banor!


Icka var först ut på första banan. Hon gjorde ett kanon lopp men stannade inte balans upp (hon var dock på kf) så där tog vi om. en vägran i tävlingen alltså. En sväng var jag inte nöjd med, efter en kort rak tunnel skulle man tillbaka. Hade jag lagt in kommandot back där tror jag det hade blivit bättre. Rätt nöjd med gammeldamen! :-)


Ting då hmm Vet inte vad vi höll på med men hon satte fart som om hon hade eld i baken! Hon formligen flögfram! Hade kanske varit ok om det inte var så att banan svängde lite både här och där! Massor av gigantiska svängar vägringar på förbisprungna hinder mm.. men däremot tog hon faktiskt inte fel hinder någonstans! :-) alltid nåt! Balansen var dessutom kanonfin! :-)A:et första gången var ok även om den kan vara bättre men andra gången flög hon av en bra bit ovanför fältet! Tog om och då gjorde hon en riktigt fin nerfart. Slalom gick hon ur två sista pinnarna och som sagt resten av banan kändes som att hon sprang och jag försökte bromsa för att få in henne på någon slags linje! Tokfia! Skitkul att hon ökar farten men phu vad jobbigt att försöka styra henne då! :-)


I första loppet blev Icka trea på bästa tiden (trots vägran) men med fem fel. Vi räknade ihop alla oavsett storlek.


Andra loppet fick Ting vara först ut. Slalom var inget problem, hon tog hela utan att gå ur! Denna gången var A:et kanon fint men när vi kom till balansen känguruskuttade hon av. :-( Tog om tunneln före och balans igen och då satt den fint! Efter en ganska klurig sväng kom man till balans igen och då på upploppsrakan och då tog hon den sååå fint!och drog sedan fint rakt fram i mål! :-)


Ting rev en del. Jag antar att det var på grund av farten men jag hoppas ju att detta inte ska bli något problem. Hon har ju inte rivit något innan utan jag har kännt mig rätt bortskämd med det.. Vi får se. Dessutom undrar jag lite över det här med farten. På folksam cup tryckte hon inte på alls som hon gjorde igår! Hoppas ju att farten kommer mer och mer men vet liksom aldrig var jag har henne från lopp till lopp och från dag till dag.


Icka då.. hmm Dessa uppfarter.. tog om både A:et och balansen varsin gång och tappade lite focus på banan därefter. Hon missade något hinder och jag backade och tog om sekvensen.. annars går hon rätt bra. hon går inte ur hand på mig eller så egentligen. Håller jag focus följer hon mig fint men dessa kf får mig okoncentrerad och fundersam! Tings är svåra men ändå lättare! Drar hon över balansen i jämn galopp känner jag mig hyfsat säker på att hon tar fälten medan känguruskutten dyker upp ibland men då ser man det på hela hennes löpning. Jag behöver alltså inte titta på fälten och fundera på tog hon eller inte.. är hon på kan jag släppa osv! och det är faktiskt ganska skönt! Fälten behöver bli stabilare men när vi kommer dit tror jag att det kommer att bli en enorm lättnad att springa jämfört med Icka där jag springer och focuserar på fält både upp och ner och där jag styr Ickas stopp och fortsättning och därmed MÅSTE focusera på att hon gjort rätt så att jag kan släppa henne vidare.


Samtidigt så gör running att man måste vara med mer efter eftersom man inte får den halvögonblicket extra innan hunden drar frammåt. Men som sagt för mig är det ögonblicket lite bortkastat då jag använder det för att focusera på huruvida jag ser tassar på kf eller inte.


Tror att jag börjar gilla running. Måste bara öka stabiliteten och säkerheten samt börja helt lita på att hon tar dem! :-)"bara" :-)


Lite fika hanns det med på träningen också! Goda kanelbullar och dricka! mumma! :-) Nästa söndag är sista träningen innan hindren flyttas ut igen. :-( Har varit toppen att faktiskt träna på annan plats än hemma! Måste se till att fortsätta det! Hoppas mina lagkamrater ligger på lite så att det blir av! :-)


Två nya lag kommer föresten dyka upp under 2009. Tingelings lag "Slynglarna" är fyra riktiga gröningar (ja tre iallafall) som nyligen debuterat agility eller till och med ska debutera frammåt sommaren. Det är Emelie (med Aussie) och Anja från Öland (Anjas Jaffa fyller ett och ett halvt i maj tror jag och är väl yngst) Sedan är det Caroline med hennes Kasper (bc) och Ting och jag. Ett riktigt bra lag 2011 eller så.. för nu ska vi mest ge våra unga några extra lopp och ha riktigt trevligt och kul ihop! :-)


Ickas lag fick till sist heta "Sista minuten"  med tanke på hur mycket turer det har varit för att få ihop det laget så känns namnet riktigt passande! Att vi dessutom skickade in anmälan till Oxie i absolut sista minuten gör ju inte namnet mindre passande! Laget består av Caroline och Oscar (storpudel) Henric och Josefin med Ascii, Gunilla och Anna med Belle och så jag och Icka! Vi är alltså väldigt många förare till fyra hundar! Tur det för då har vi reservförare att sätta in mellan varven! :-) kan liksom komma att behövas. :-) Detta laget hoppas kunna kvala till SM och kanske även kunna hävda sig riktigt bra där! ;-)


Nu till helgen är det tävlingar i skåne men jag ska inte dit. Emelias födelsedag med vidhängande kalas får gå före och med tanke på att vi redan är kvalade till SM så känns det helt ok att avstå.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards