Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Om att önska att man stannat i sängen med täcket över huvudet!

Imorse skulle jag stannat i sängen och dragit täcket över huvudet.. men det gjorde jag tyvärr inte.


Morgonen började normalt men jag hade inte mycket mer än börjat röra på mig på övervåningen så kunde jag ana en omisskännlig lukt nerifrån. Då gravidmagar har svårt att tåla sådana lukter fick Magnus snällt kila ner och ta hand om det värsta. När han kom upp igen fick jag rapport om att Icka bajsat över hela köket och spytt däremellan och att han torkat upp det våta och att han nu hade brått till tåget så resten fick jag klara.


Ja och så upplyste han mig om att Bobbo och Maria med familj troligen kommer ikväll..


Jaha bara att knata ner och plocka fram skurborsten då. Eller inte. Halvägs ner blir odören outhärdlig och jag får istället vika av till toaletten och spendera en stund över den då magen bestämde sig för att den måste vändas ut och in på. Magnus som inte hade hunnit gå lät lite medlidsam när han undrade hur det var med mig. Sedan gick han och öppnade alla fönstren i köket på vid gavel.


Efter en stund kunde jag ta mig ut i köket och fixa iordning skurvatten och sätta igång. Amanda som naturligtvis inte kunde sova en sådan här morgon spenderade tiden i dörröppningen snällt pekandes på en fläck i taget (och där fanns måånga) Bajs! sa hon lyckligt och pekade! :-/


När allt var upptorkat hade jag mycket brått att få upp Emelia innan det blev dags att köra till dagis. Frukost till mig prioriterades bort då det helt enkelt inte fanns tid. Packade ihop Emelia och dagiskläderna och lunchen till idag.. eller gjorde snarare ett försök.. Jag tappade såsburken i golvet så att burken sprack och hälften av innehållet hamnade på golvet. :-( Ibland är det bra med hund för Ting fick hjälpa mig att städa! :-)


Slängde ner några kex och lite dricka i kassen så jag skulle få nåt i mig innan halv tio då vi skulle ha möte med frallor på jobbet. Medan jag snodde runt hade underbara lilla Emelia, som förstått att jag var stressad. Gått ut i bilen, öppnat bildörren och krupit in och satt sig att vänta! :-D Puss på dig!


tyvärr.. som alltid denna dag! så blev inte det heller bra! Bilbarnstolen hade nämligen flyttat genom Magnus försorg i helgen och satt därför i svärföräldrarnas bil!!! Ghaaa! Ut med Emelia in och leta upp en annan stol (tur vi har många) och så ut i bilen igen och in med stol och ungar och matkasse och så iväg! Faktiskt inte mer än 10 minuter sen! phu!


Väl framme vid dagis kommer nästa kalldusch. Kassen med barnens extrakälder.. packad javisst men hemma naturligtvis! :-( Nåja snabbt resonerande med mig själv och en blick på vädret avgjorde att de fick stanna hemma till imorgon!


Av med barnens kläder puss och kram och så ut för att köra till jobbet. Då ringer Magnus! "var det idag bilen skulle lämnas?" Nej svarar jag det var imorgon! "är du säker för jag tror det var idag!"


Ja jag var säker! Stensäker ända tills nu... nu vet jag plödsligt varken in eller ut! Alltså nytt beslut hem och kolla tiden så jag inte missar att köra bilden till verkstaden OM det nu var idag!


Kommer hem och.. nej det var naturligtvis imorgon!! Ska lite på mig själv i de lägena!!! Grr!


Nu ännu mer sen.


Sätter av mot jobbet och drar på vägen upp ett av kexen jag fiskat med mig.. Det är blött och svart!!?? NÄÄÄÄÄ salladsburken läcker och balsamvinäger har runnit ut över kexen.. bara att slänga! :-( Fåglarna blir glada iallafall! alltid nåt.


Dricka hade jag dock med mig. Tar upp den och dricker! Gott! Något i magen är bra! Kanske klarar jag mig till fikat på jobbet iallafall. Andas ut och låter handen sjunka. Så nu blir det bättre! Bara andas och ta det lungt! Allt löser sig!


Dricker lite mer och känner hur jag slappnar av. Handen med drickat vilar i knät och magen börjar kännas lite mindre akuthungrig.  Men så kikar jag ner på flaskan och inser att den låg ju i samma påse som kexen!!!! Jodå, balsamvinäger har jag på flaskan och nu även på de ljusa (fd. nytvättade) byxorna! Svarta fläckar över ena låret!! SUCK! Denna dag!!!


Kommer in till stan och har för första gången denna morgon lite tur! Trots att jag är rejält sen finns där en plats ledig på den NÄRMASTE gratisparkeringen! Wow snacka om flyt. Där kunde jag ju lätt ha fått leta efter en plats överhuvudtaget i en halvtimma!!! :-)


Kommer fram till jobbet sent men inte jättesent! skönt! Slår mig ner vid skrivbordet och kollar kalendern! på måndag står det Grisfest! Oj då.. var det ikväll.. Dit hade jag ju lovat att jag skulle köra så att några arbetskamrater skulle kunna ta sig ett glas vin och ändå kunna komma hem efteråt.. och jag som lovat ta Emelia på gympan.. och så badet och så kommer ju Bobbo och Maria... Trippelbokad mao! Underbart!


Efter någon svettig timma i möte då tankarna kretsade mer kring hur jag skulle lösa dillemmat att vara på tre platser samtidigt än kring jävsproblematiken som diskuterades utifrån vad som händer i Pirate Bay rättegången.. (Chefen var för övrigt oerhört bestämd på att det inte var jäv samtidigt som han uttryckte sig som så att vi bör tänka oss för i vilka föreningar vi är med i och allra helst om vi vill ha förtroendeposter så att det inte uppstår jävsmisstankar ens!) se där jag lyssnade faktiskt med ett halvt öra!


Efter mötet ringde jag min underbara make som sa att han kunde ta ett tidigt tåg hem och ta barnen samt att om Bobbo och Maria dyker upp ikväll så är det nog först senare ikväll! problem ur världen! TACK MIN KÄRE MAN! som alltid ställer upp och torkar upp skiten efter hundarna och som löser mina dubbelbokningar åt mig utan att knota!! SÅ underbar är du!!!! :-)


Mao kan jag gå på grisfest ikväll med hyfsat gott samvete..


Svärföräldrarna är ombedda att titta till Icka idag så hon får komma ut lite extra och behandling av henne är insatt.. hon har fått två tabletter hittills.. Tar de inte skruv snart (hon går utan mat dessutom nu..) så får jag ringa vet imorgon!





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards