Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 23 maj 2011

Om att den förbaskade Kelpien snart är till salu eller inte.. och om Icka - underbara gameltant!

Hela förra vecka ägnade jag minst två femminuterspass om dagen till två plus två. Vi är lååångt ifrån färdiga men hon vet absolut vad jag vill och hur hon ska göra. Har dock inte lagt kommando på ordentligt än även om jag börjat lägga till det i de enklaste situationerna.


Så kom  helgen och ännu mera tävlingar. Först i Höör och sedan i Lund. Kände mig laddad och förväntansfull inför helgen och lastade in alla tre barnen och körde söderut. Emelia lämnade jag av hos Emmy och de fick en toppenhelg. De två mindre följde med mig och utan men trogne vapendragare och barnvakt mormor så fick jag en del extra att göra. :-/ Nåja Amanda och Melina skötte sig mycket bra ska väl sägas. Speciellt Amanda som verkligen ställde upp och hjälpte till med stort och smått när det gällde Melina hela helgen! :-D


Själva tävlandet då? hmm


Först ut var Ho 2 och starten var en av de klurigast jag sett på länge (så svår?? att doaren helt gjorde om starten inför medium och small sedan.)


Jag hade en plan som egentligen var mycket lyckad och Ting gjorde absolut en av de allra finaste tightaste starterna men av någon anledning så hoppade hon inte hindret därefter??? Trodde hon skulle hoppa men hon vek i sista stund av och travade runt istället?? Förvirrad tog vi om det och körde sedan på bara fart och glädje! Hon gick fint men lite slarv från mig då jag körde på för fort ledde till att hon missade ett hinder vilket vi sket i! Disk. Detta loppet var jag trots allt ganska nöjd med.


Ag 2 då.. Hinder tre kraschade Ting fullständligt. I förvirringen därefter passerade hon baklänges genom det och därmed var vi diskade. Körde vidare men då gick hon ur slalom! :-( Tog om och sprang sedan kortaste vägen ut.


När tävlingarna var slut packade jag och barnen in oss i bilen och åkte hem till Carina och hennes barn plus Emelia. Tillsammans hade vi en mysig kväll med taccos, glas i bjärred och prommenad ut på bryggan där. för er som inte känner till detta helt så är bryggan flera hundra meter lång rakt ut i vattnet :-D Jättemysigt! Efter bryggan stannade vi på lekplatsen och lekte en lång stund. Melina förvånade mig då hon klättrade upp i ett lekhus och sedan på eget intiativ utan uppmuntran satte sig i rutchkanan och åkte.


Hon såg en aning chockad ut när hon kom ner på rygg med armarna flaxandes men där stod jag och fångade henne och sedan var det full rulle upp igen! En riktig liten tuffing är hon!


Efter någon timme bröt vi upp och jag och de två minsta åkte vidare till bästa Evas lägenhet som vi fått låna över natten. Stoppade ungarna i säng och satte mig sedan själv med en bok i en halvtimma och bara slappnade av.


Lund och nya tag trodde jag. Hoppbanan var en riktig favorit med massor av knepiga vinklar som lurade förarna att göra tokigheter som medförde fel eller disk på banan! Superrolig var den! Det var Dag Brück som ritat den. Ting gick även här strålande tills vi kom till slalomen. Mitt i den tvärstannade hon och tittade på mig!!???? Skit! :-(


För att förtydliga. Hemma har vi inga som helst problem med slalom! Hon klarar alla ingångar och går typ aldrig ur förtidigt inte ens om jag tvärvänder, kryssar själv i slalom eller slår kullerbyttor. Varför fungerar det inte på tävling??!


TIPS MOTTAGES TACKSAMT!


Tog iallafall om slalom utan problem och även resten av banan gick bra. fem fel och en lååång tid.


Ag 2 sedan var av någon anlednng en bana som inte alls föll mig i smaken. Jag tyckte den var tråkig. och tråkigare blev den när Ting gick in fel i slalomen. Slalom, slalom, slalom, slalom.. ser ni ett mönster i detta???


Tog om och då gick hon rätt och fick ett BRA innan vi fortsatte banan runt. Diskade oss efter balansen (som förövrigt var en toppen running, använde running då jag inte ville lägga in något ickefärdigt kommando för två plus två) då hon försvann i tunneln rakt fram. Jag får väl medge att jag var sen i att svänga henne då jag tittade på och väntade på att hon skulle springa över kf för att inte störa henne. I övrigt var även detta lopp bra.


Så less jag kände mig på agilityn efter detta lopp! Funderade på att packa ihop och dra innan Ickas veteranlopp men kände sedan att det inte hade varit schysst mot gammeltanten som väntat och hoppats varje gång jag tagit Ting för ett lopp.


på förslag av Josse frågade jag om Ting fick gå som efteråkare i veteranklassen för att få ytterligare ett slalom och om hon missade en chans att bryta och gå av direkt. Ingen andra chans mao.


Icka fick starta först och när jag körde henne kände jag igen hur underbart roligt agility kan vara! Allt blir så lätt med henne!!!! 0 fel fick hon gamla damen!. Bytte sedan hund till Tingeling som också hon gjorde ett mycket bra lopp fram till slalomen som hon valde???!!! att inte se! Fräste till på henne och klev av. Ingen belöning men kunde inte avhålla mig helt från att klappa om henne och med kärlek i rösten säga till henne att man faktiskt måste ta alla hinder även slalom om man ska få belöning.


Jag vet inte om det funkar men nu prövade jag detta iallafall. Det är så tröstlöst att ha det såhär?! Varför blir det så?


Det visade sig efter loppet att Icka vunnit! Roligt var det också att det inte som förra året var en seger då inga andra gått i mål! I år var vi flera i mål och dessutom mer än ett nollat ekipage! :-D


TACK LUND FÖR ATT NI LÅTER VÅRA GAMLA TROTJÄNARE VARA MED OCH LEKA!!! ICKA VAR SUPERLYCKLIG!


Nu är jag hemma igen, tillbaka i vardagen. Nästa helg kommer jag ångra att jag inte anmält till de olika tävlingarna som är. Fast kanske kanske är det lika bra med tanke på de problem vi har.





 
 
Ingen bild

Lottie

23 maj 2011 13:33

Grattis Icka fran mamma Pepsi och family pa Skottlands semester ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Skapa flashcards