Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 12 juni 2015

Växjö och vallning....

I helgen som gick var det tävlingar i Växjö! Härligt att få tävla så nära hemma och sex lopp skulle jag få springa också två lopp var med tre hundar, Ting , Trolla och Sookie. Ja iallafall hoppades jag få springa alla loppen, det skulle bli på håret med sista loppet för Trolla då jag skulle på dop på eftermiddagen.


Det kändes sådär jättebra inför tävlingen! Jag hade en bra känsla för att det kunde gå riktigt bra med alla tre. Ting kanske inte skulle kunna konkurrera på tid men det bryr jag mig inte så mycket om bara vi har kul och hittar den där goa känslan av sammarbete på banan.


Först ut på morognen var Sookie i Hopp 2. En rolig utmannade bana som kunde gått riktigt bra. Sookie orkade dock inte riktigt häva slalomingången så hon missade port två, jag hjälpte henne väl inte direkt eftersom jag sprang och bakombytte i samma veva, något jag tränat mycket med Trolla men Sookie och jag har ju inte tränat det ;-) Lite synd men sånt som händer. När jag sprang för att hinna med i hinderkombinationerna därefter snubblade jag till lite precis innan första av två tunnlar vilket gjorde att jag blev stressad och jag sprang ifrån Sookie där. Jag sa genom men hela min riktning var mot tunnel två så tunnel ett sprang hon förbi. TUR vi hade fel i slalomen annars hade jag grämt mig länge för loppet i övrigt var som på ett snöre!


Nästa lopp var agilitytvåan där både Trolla och Sookie skulle starta. Trolla var först ut av dem och hon gjorde ett underbart lopp MEN (suck alltid detta men) i en sekvens där hon skulle ta en kort tunnel och sedan ett hopp med lagerhandling där jag var på andra sidan en böjd tunnel så ropade jag Troll Troll istället för fram. Duktiga lilla hunden vek så fint av innan hindret och kom mot mig istället! DUMT! Tog om hela sekvensen och då gick det bra.


Med Sookie tog det slut innan vi ens börjat. Jag stod vid första tunnelingången och blockade den startade Sookie bekade frammåt förbi tunnelingång ett mot tunnelingång två men sa ett här genom och då sa Sookie flytta på dig jag ser tunneln men du står ivägen, fölg över mitt ben och satt i fel tunnelingång! Haha tokfia! Jag blev därefter lite för noga vid A-et, var vi diskade skulle hon iallafall inte få slarva där.. och det blev en liten vägran till där. Resten av loppet gick dock jättebra inklusive lagerhandlingen där Trolla diskat sig.


Sedan var det Tings tur i två lopp. Det första känns som om jag inte ens behöver skriva om. Sa jag höger så gick hon vänster sprang jag vänster så drog hon höger.. Känslan var totalt osamförstånd! Inte ens när jag gav upp och sprang av kortaste vägen fick jag Ting med mig! TOKFIA!!


Agilityloppet blev mycket bättre. Ting gick dock ur slalom med två portar kvar :-( och satte sen en tass på balansen på väg tillbaka till slalomen =disk. Men vi var på samma bana och satte allt annat så det loppet var jag nöjd med.


När hopp trean för Trolla närmade sig var jag superstressad. Focus var splittrat mellan dop och lopp och en viss irritation över att man inte drog igång banvandringarna så fort föregående klass var klar. Det tog dem tio minuter att släppa på banvandringen.. tio minuter jag egentligen inte hade.. Tack vare Lena som när jag ställt mig på startlinjen ropade åt mig att focusera på loppet tog jag mig själv i kragen och blundade och tänkte igenom loppet. Det blev jättebra! Trolla satte nästan allt! På ett ställe blindbytte jag och fick ett missförstånd så hon kom in rätt sida men snävt till mig istället för att hålla ut liiite (två dm) till och hoppa ett hinder som stod där. Trist men sånt är livet. Fröken på onlinekursen sa att ett framförbyte hade varit bättre för då hade linjen blivit rundare och given för Trolla! Banvandrade faktiskt så först men ändrade mig sista varven.. dumt. Med Ting gjorde jag framförbytet!


Nåja ännu ett nästan lopp och ännu än härlig känsla av flyt när vi kör! Det är så fruktansvärt kul att tävla den där lilla svarta!!!


Direkt efter loppet drog jag mot dop. På vägen dit mötte vi alla som var på väg hem efter flygets dag! Gissa om jag var glad att de inte skulle åt samma håll som jag! Då hade jag inte kommit fram i tid. När kyrkklockorna ringde in öppnade jag dörren så jag hann (nästan!! ;-) ) i tid!


Tror jag ska döpa om mig till Anna nästan Widströmer :-D


Det blev en fin kväll med ett trevligt kalas! Lillkillen var superfin i sin ärvda virkade dopklänning.


På söndagen hade jag äntligen bestämt mig för att släppa besvikelsen med UC och ta tag i vår träning igen i vallhagen. Det var jättelängesedan vi träffade fåren (sista tävlingen var i börja av april och sedan dess har jag inte varit i en enda fårhage!


Ting var med och hennes ögon höll på att ploppa ur när hon insåg var vi var! Hon drog som en avlöning ner till fårhagen och mutade in bästa utsiktsplatsen och satte sig och spanade! Några får hittade hon dock inte för de var i en helt annan hage. :-D


Trolla fick träna lite först.. och vi hade glömt ALLT!!! Ja utom fina bågar på hämtet för där gick hon ut fint faktiskt.. men sedan var det som förgjort. Inte en vissla kom hon ihåg och knappt vad höger och vänster var heller. Haha så fort man glömmer.. Första vändan var mycket kommando, nej, nej, nej, nej, ligg, .... nytt kommando, nej, nej, men ligg! ..... kommando bra! Det var sååååå svårt sa Trolla! Fram vadå? Höger va? vänster nu förstår jag inte alls!!


Medan Trolla pausade fick Ting känna lite på fåren och hon hade vilat sig i form tror jag. Ja ligg kan hon ju inte så bra förstås men höger och vänster funkade och hämtbågen var fin och Tempot mina vänner var faktiskt riktigt bra för att vara hon! Riktigt riktigt bra!


Omgång två med Trolla hade saker landat lite, hon tog mer rätt än fel och både tempo och flanker såg bättre ut! Vi började sammarbeta igen. Jag gjorde några av Lenas "runda både får och förare" övningar och efter några försök började vi slappna av med varandra.


Tings tur och det började fint men så tappade hon orken och då kom rusningarna :-(´Om hon bara hade kunnat låta bli dem så hade jag kunnat tänka mig att träna med henne. Men när hon blir trött tappar hon huvudet och koncentrationen och då bara rusar hon rutn istället för att tänka :-( Emellanåt dock så går hon fint.


Sista passet med Trolla körde vi några delningar och någon sortering. Det kändes som att vi faktiskt inte glömt bort de bitarna helt :-D


Hör och häpna jag har faktiskt anmält till en tävling också.. Lite smågalet kanske men jag saknar faktiskt vallningen!











 
 
MiaMIaMIa

MiaMIaMIa

27 juli 2015 22:45

Bor själv utanför Växjö och jag har 6 hundar som jag träna och tävla med!

Har en blogg där jag skriver om mina diagnoser, psykisk ohälsa och vill lyfta fram min blogg eftersom målet med den är att skapa en gemenskap, öka kunskapen och minska min tabun, Diganoser m.m


Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda!
Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. Har haft ett hård liv! Men får jag bara er som läsare att älska mitt bloggande, så kommer detta gå jättebra! Vill ni mig något så är min E-mailadress här:


/mia2@home.se


/miamiamia@bloggplatsen.se




Du får gärna kopiera den texten och ha på din blogg.
: ©"blogg".
Otillåten användning och eller kopiering av detta material utan uttryckligt och skriftligt tillstånd från den här bloggens författare är strängt förbjudet.
Utdrag och länkar kan användas, förutsatt att fullständig och tydlig kredit ges till "Blogg" med lämplig och specifik riktning till det ursprungliga innehållet.


Min blogg är lättläst eftersom jag själv har uppmärksamhetsproblematik så är det viktigt att text och uppbyggnad den och av bloggen är enkel. Därför har jag valt att vara enkel i mitt språk, inte göra allt för långa inlägg och hålla mig till ämnet.
Själv står jag under medicinering.
Jag har en önskan om att nå ut till så många som möjligt, om en person upplever ensamheten som mindre påtaglig genom igenkänning från nått jag skriver så har jag lyckats. Men desto fler desto bättre.
Att dela erfarenheter med varandra är en viktig del i utveckling.

Detta är en vardagshistoria. Om att leva med psykisk ohälsa men också
om att försöka hitta ett liv värdigt att leva. Men detta är inte det liv jag vill leva. Jag vill ha ett liv med jobb, aktivitet, intellektuell stimulans och gemenskap. Jag vet bara inte hur jag ska hitta ditt. Tacksam för hjälp.
Vill du mig något så finns jag på denna. E-mail: mia2@home.se
En väldigt ensam människa som ironiskt nog uppskattar att vara social över allt annat. Jag är varken en ensamvarg eller eremit



























depression, något jag håller på och kämpar emot och vinner över trots att jag inte kommer längre i jakten. Allt som händer får en att kännas sig värdelös, liten, obetydligt och omöjlig, så om någon kan bevisa motsatsen skulle det vara fantastiskt. Men det kommer väl aldrig att hända?

http://miamiamia.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Skapa flashcards