Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 13 september 2015

Ännu mer härlig agility - lagagility

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 13 september 2015 21:45

Vi har haft intensiva veckor nu. Skolstart, aktiviteter, kräftfiske och härlig agility. Fullt ös medvetslös!


Härligt kräftfiske med grannar, släktingar, och vänner. Massor av goda kräftor har ätits på byafest och delats ut till alla medföljande fiskare. Nu har vi nog fiskat färdigt för i år. Över 1500 kräftor har vi dragit upp!! Lite skillnad mot första årets kräftfiske då 40 burar gav en utdelning på 4!!!! st kräftor.


Barnens skolor har dragit igång och det är läxor och kativiteter som fyller kvällarna till brädden nu. Man hinner knappt med att tänka på något annat än vad som ska packas och tas med eller vad som har glömts bort..


Själv har jag börjat simma samtidigt med barnens simskolor. Försöker hinna med ett par pass i veckan och någon vecka har det blivit fyra pass! Jag simmar drygt 2000 meter varje gång och det gick rätt fort att hitta tillbaka till tekniken. Första passen orkade jag inte crawla mer än 25-50 m i sträck och sista passet jag simmade förra veckan (efter två veckors träning mao) crawlade jag hela sträckan!! 2050 m blev det då. :-) Härligt med utveckling!


Bassängtiden har jag också kommit fram till är utmärkt tid att analysera agilitylopp och träningar under. Jag får då massor av tid att gå igenom loppen i huvudet och se vad som var bra och vad som var mindre bra.. Även träningsbanor gås igenom och analyseras.


För några veckor sedan var det lagtävlingar i Svalöv och Trollas lag var där och jagade pinnar. Trolla gjorde faktiskt en jättebra insats den dagen och hade fem fel i första loppet (hon korockade med en slalompinne och kom fel) och nollade det andra sedan fick vi ett snöpligt missförstånd i sista som ledde till en minimal disk då vi tog ett hinder för mycket. Missen berodde på att jag ville hjälpa för mycket vid slalom och drog henne mot mig innan glömsk av att jag bakom ryggen hade ett hinder som jag drog henne mot, hon wrappade hindert snyggt och tog slalomen sedan :-/ oups liksom och onödigt för slaomingångar är hon riktigt bra på.


En pinne knep laget i Svalöv. En agilitypinne.


Idag var det dax för lag igen! Eslöv hade dubbla algklasser och VilleValla var på plats för att försöka utöka antalet pinnar. I första hopploppet fick Trolla en onödig 5 i slalomen. Hon höll på att diska sig på tunneln men vände i sista sekunden och därefter gick hon in rätt i slalomen men gick ur igen när jag försökte bakombyta. Trist för egentligen kan hon det.. Kanske berodde det på att det blivit tokigt precis innan med tunneln så hon var extra lyhörd? Tyvärr diskade sig både Dixie och Sookie och laget blev utan placering precis som nästan alla andra lag.. Där var bara ett enda lag som tog sig i mål och det kunde ha delats ut två pinnar. :-( Nåja nya tag i agilityklassen.


Som jag grubblade över agilityklassen!! Balansen var minst sagt en rejäl utmaning med en RC hund! hunden kom från en lång bara lite böjd tunnel under balansen och skulle ta ett hopp hinder en bit framför till höger om balanden, 180 grader tillbaka över balansen och därefter till ett hopp rejält snett ut åt vänster, lite vänster fanns en lockande tunnelöppning och till höger fanns den andra öppningen. Det bästa alternativet var att skicka hunden på hoppet och därefter SPRINGA!!!! och vara före hunden och trycka ut den på hoppet efter! Det innebar dock många risker 1 hunden kunde missa att hoppa hindert om man sprang för tidigt, 2 hunden kunde se tunnelingången på andra sidan balansen och ta den istället för balansen och där fanns ingen tid att rädda eftersom föraren sprang benen av sig för att hinna upp i tid.., 3 man kunde sitta barnvakt lite för länge vid hopp och för att undvika tunnel och då inte hinna tillräckligt långt upp för att kunna trycka hunden tillräckligt mycket vänster (tryckte man för lite så var tunneln klockren! 4 man tryckte på hunden med ett jajaja och hunden hoppade snyggt av istället för att springa hela vägen ner..


Det andra alternativet var ur balanssynpunkt bättre. Man framförbytte medan hunden var på hoppet, man passade tunneln och skickade upp på balansen och man sprang sedan snett utåt vänster och ropade jajaja och kallade in över hindret till vänster.. En bra lösning så långt men.. hade man för brått när man skickade upp där kunde hunden ta tunneln istället för balansen och dessutom var man ohjälpligt efter för kommande passager (som mer eller mindre krävde att man låg före hunden)


Våga vinna!!! Jag körde på det första alternativet.. Jag stannade kvar vid hindret när Trolla kom ut genom tunnen markerade jag hindret kraftigt och gjorde en jakko där och sedan sprang jag, hävde ur mig gogogo och sedan jajaja och jag HANN!!! och hon satte balansen SÅÅÅÅ snyggt!! Jösses det kan jag leva på resten av säsongen tror jag! RC Heaven!!! Älska RC liksom!!!! WOW! Han dock nästan inte mitt blindbyte direkt efter och ett ojoj undslapp mig där vilket fick Trolla att titta konstigt på mig för runt, fram back, in ut jajaja gogog mm vet on  vad det betyder men oj finns liksom inte i vårt agilitylexikon.. Hon tittade på mig så undrande så att vi helt missade A-et som stod precis famför näsan.. Vägran tyvärr men oj va nöjd jag är med loppet i övrigt!!


Dixie fick tyvärr tio fel men Lizzie nollade och totalt kom vi tvåa på 15 fel! Vår andra SM-pinne bärgades därmed! 1/3 sm-kvalade!! :-D


Andra hopploppet vet jag inte vad som hände. Trolla sprang bakom ryggen på mig redan vid hinder tre och så var den disken ett faktum.. Så brukar hon inte göra så det var lite chockartat. Resten av loppet löste vi bra. Tyvärr var agilityklassen därefter en liknande chock. Hon drog iväg som en pil i starten och tog en tunnel jag inte ens reflekterat över som en fälla. Ännu en disk tyvärr. Körde dock klart det loppet sedan och hon satte ännu en drömbalans med svag sväng efter samt en slalomingång som var rusktigt svår (jag hade tänkt hjälpa henne rejält där för att undvika fel men nu var jag ju diskad och kunde skicka direkt och se om hon fixade den och det gjorde hon! Duktiga lilla svarta Troll!!! I det loppet lyckades mina lagkamrater kämpa sig igenom trots en del fel och hör och häpna det räckte till seger!!! Pinne tre bärgad och nu är laget hlavägs till SM 2016. Vi måste dock bli lite bättre på att ta oss runt i hoppklasserna då alla tre pinnarna är agilitypinnar :-)


Tings lag debuternade också idag! Skogstokiga är vi och det ska bli väldigt kul att springa mer med laget framöver! Vi hade inte marginalerna på vår sida idag men vi gjorde många fina lopp som nästan nästan räckte hela vägen. En härlig stämning rådde dock och peppade varandra gjorde vi hela vägen i mål trots små missöden längs vägen!


Ting var en stjärna! Vi samspelade suveränt bra och hon gjorde nästan allt rätt, en hoppad balans och en situation där jag valde att handla henne efter hennes premisser, (hon kan inte runt hinder utan tränger sig nästan alltid in från min sida av hindret) men i detta fallet reagerade hon helt korrekt (och trängde sig inte in) utan gick runt hindret som vi inte alls skulle runt. Shame om me som försöker använda något som hon gör fel för att få det enklare själv. Ting visade helt klart att hon lärt sig att vissa signaler faktiskt betyder runt och att hon inte alls ska tränga sig in och ta hindret rätt.. fem fel vägran där men resten satt! I en banan stannade hon till efter tio pinnar i slalomen men tog sedan de två sista utan att gå ur! Duktig tant! Övriga tre slalom satt! Sista loppet var lagkamraterna redan diskade i när jag och Ting gick in och hon gjorde ett underbart lopp men jag slutade jobba på näst sista hindret och hon sprang förbi sista hindret och det tog vi inte om. I min bok var hon felfri i tre av fyra lopp, på pappret står det 0, 5, 5, och disk. Dagens stjärna var hon iallafall i mina ögon!! <3 TING!! :-D Vårt lag kommer igeni jönköping! Då är vi redo att tampas om pinnar igen! :-D





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards